Rabarbermoussetårta

Rabarbermoussetårta

60+ min Efterrätt
Ljuvlig rabarbermousse på en botten av mandelmassa och kokos. En fantastiskt god tårta som är perfekt till festen eftersom den går att förbereda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarbermoussetarta/

Gör så här

Tårtbotten:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa ihop ägg och äggvitor till tårtbotten i en bunke.
  • Riv mandelmassan grovt och blanda ned. Tillsätt hälften av kokosen.
  • Smörj en rund form med löstagbar kant och bröa med resterande kokos.
  • Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna helt.
  • Ta ur kakan och diska formen. Klä den med plastfolie och lägg tillbaka kakan.
Fyllning:
  • Koka rabarber, socker och vaniljpulver till en kompott, ca 10 min.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Mixa rabarbern om den är trådig. Rör ner gelatinbladen i den varma kompotten, låt svalna något.
  • Vispa grädden hårt i en bunke.
  • Vispa ihop färskost, äggulor och florsocker. Blanda ned rabarberkompotten i smeten och vänd sist ned grädden.
  • Häll smeten på tårtbotten i formen. Frys i minst 4 tim.
  • Låt tårtan stå i rumstemperatur 1 tim innan servering.
  • Garnera med bär, mynta och florsocker.
Klart!
Energi:

430 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Tårtbotten:
Ägg
1
Äggvitor
2
Mandelmassa
300 g
Kokosflingor
4 msk
Fyllning:
Rabarber, skalad och skivad
500 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Gelatinblad
2
3½ dl
150 g
Äggulor
2
Florsocker
1½ dl
Garnering:
Hallon eller jordgubbar
Färsk mynta
Florsocker