Potatisgnocchi med gräddgrillad mangold

Potatisgnocchi med gräddgrillad mangold

30 min Huvudrätt
När mangold penslas med grädde och grillas över öppen eld förvandlas den till en smakexplosion med massa djup i smaken som kan liknas med finaste köttbit. När grillen ändå är tänd kan man passa på att grilla morgondagens kyckling till en sallad, lite bröd till middagen eller frukt till glassdesserten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatisgnocchi-med-graddgrillad-mangold/

Gör så här

  • Tänd grillen.
  • Skala vitlöksklyftorna. Koka upp 2 liter vatten med vitlöken.
  • Koka tills klyftorna är helt mjuka, ca 10 min. Ta upp vitlöken och mosa klyftorna med smöret på ett stort fat.
  • Salta det kokande vattnet och koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen.
  • Pensla de hela mangoldbladen med grädde och grilla tills de är mjuka och fått lite färg. Se till att de inte ligger för nära elden, då bränns de lätt.
  • Vänd runt kokt gnocchin och grillad mangold på fatet med vitlökssmöret. Toppa med riven parmesanost och grovhackade nötter. Salta och vrid över nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

613 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Vitlöksklyftor
4
50 g
Potatisgnocchi
500 g
Mangold
200 g
1 dl
Parmesanost
50 g
Rostade hasselnötter
1 dl
Salt och svartpeppar