Gnocchi med kycklinggryta

Gnocchi med kycklinggryta

1 tim Huvudrätt
Recept på kyckling med gnocchi, en sorts pasta eller klimpar från Italien som ofta görs av potatis. Grytan får mustig smak av parmesan och rostad vitlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gnocchi-med-kycklinggryta/

Gör så här

  • Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen.
  • Låt svalna. Blanda potatisen med ägg och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig deg.
  • Rulla ut degen till ca 1 cm tjocka längder på lätt mjölad bänk. Skär längderna i 3 cm långa bitar och lägg på mjölad plåt.
  • Koka dem i lättsaltat vatten i omgångar. Gnocchin är klar när den flyter upp till ytan. Lyft upp dem med hålslev och kyl i kallt vatten.
  • Skär kycklingen i bitar.
  • Skala morötterna. Skär morötter och selleri i bitar.
  • Salta och stek kycklingen i smör i en panna 2-3 min. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare några min. Rör ner crème fraiche och koka upp.
  • Värm gnocchin i lite smör och strö över persilja. Servera tillsammans med kycklinggrytan.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Potatis
600 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
Vetemjöl
3½ dl
Kycklinglårfilé
400 g
Morötter
2
Blekselleri
5 stjälkar
Salt
½ tsk
1 msk
2 dl
Hackad färsk persilja
1 dl