Gnocchi med kycklinggryta

Gnocchi med kycklinggryta

Recept på kyckling med gnocchi, en sorts pasta eller klimpar från Italien som ofta görs av potatis. Grytan får mustig smak av karljohan, timjan och citron.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (32 st)

Mitt betyg:

Gnocchi med kycklinggryta

Recept på kyckling med gnocchi, en sorts pasta eller klimpar från Italien som ofta görs av potatis. Grytan får mustig smak av karljohan, timjan och citron.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g potatis
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3½ dl vetemjöl

Gör så här:

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hälla av vattnet och pressa potatisen. Låt svalna. Blanda potatisen med ägg och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Rulla ut degen till ca 1 cm tjocka längder på lätt mjölad bänk. Skär längderna i 3 cm långa bitar och lägg på mjölad plåt. Koka dem i lättsaltat vatten i omgångar. Gnocchin är klar när den flyter upp till ytan. Lyft upp dem med hålslev och kyl i kallt vatten. Skär kycklingen i bitar. Skala morötterna. Skär morötter och selleri i bitar. Salta och stek kycklingen i smör i en panna 2-3 min. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare några min. Rör ner crème fraiche och koka upp. Värm gnocchin i lite smör och strö över persilja. Servera tillsammans med kycklinggrytan.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 16 g
Skriv ut