Pizza sfincione

Pizza sfincione

60+ min Buffé
Med sälta från oliver och sardeller är detta ett utmärkt drinktilltugg. Sfincione är en tjock pizza som ursprungligen kommer från Sicilien.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-sfincione/

Gör så här

Pizzadeg med durumvete:
  • Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.
Tomatsås till pizza:
  • Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ca 30 min. Låt svalna.
Utbakning;
  • Stek panko i 2 msk smör-&rapsolja tills det fått fin färg. Ställ åt sidan.
  • Smörj en långpanna med resten av smör-&rapsoljan. Tryck ut degen i långpannan.
  • Bred tomatsåsen på pizzan. Strö över sardeller, ost och till sist panko. Låt allt jäsa övertäckt, ca 40 min.
  • Sätt ugnen 200°.
  • Grädda längst ner i ugnen ca 30 min.
Klart!
Energi:

125 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Pizzadeg med durumvete:
Jäst á 50 g
0,3 pkt
Kallt vatten
3 dl
Flytande honung
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
6 dl
Durumvetemjöl
2 dl
Tomatsås till pizza:
Krossade tomater á 400 g
1 burk
Gul lök
1
1½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Strösocker
2 tsk
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk
Fyllning:
Panko
1½ dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
4 msk
Sardellfiléer
80 g
150 g
Riven parmesanost
1 dl