Libapizza

Libapizza

30 min Huvudrätt
Libapizza är ett enkelt sätt att få fram tunna och goda pizzor på nolltid. Med krämig crème fraiche och mozzarella som bas kan du sedan toppa din libapizza efter smak. Nötter, vitost och färska örter passar alldeles utmärkt på en libapizza.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/libapizza/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Fördela crème fraiche på bröden. Strö över mozzarella.
  • Grädda libapizzorna i omgångar mitt i ugnen 6–7 min, tills de fått fin färg.
  • Fördela parmaskinka, tomater och lök på de varma libapizzorna.
  • Toppa med smulad vitost, nötter, basilika, salt, chili flakes och lite olivolja. Servera libapizzan nygräddad.
Klart!
Energi:

802 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Orientaliska tunnbröd, libabröd
4
2 dl
Riven mozzarella ost
150 g
Topping:
Parmaskinka
150 g
Cocktailtomater, halverade
250 g
Rödlök, skivad
1
150 g
Rostade pinjenötter
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Flingsalt
Chili flakes
Kallpressad olivolja