Pizza bianca med tomathack

Pizza bianca med tomathack

60+ min Huvudrätt
Vegetarisk pizza som gräddas med ost och toppas med kryddigt tomathack, oliver och basilika vid servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-bianco-med-tomathack/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig 8-10 min.
  • Låt jäsa under en bakduk 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i fyra bitar. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar.
  • Lägg bottnarna på plåt med bakplåtspapper. Smula fetaosten grovt och fördela på bottnarna. Strö över den rivna osten och grädda i mitten av ugnen 12-15 min.
  • Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka rödlök och vitlök fint. Kärna ur chilin och hacka den fint.
  • Blanda alla ingredienser till tomathacket.
  • Pensla ev kanterna med lite olivolja när pizzorna är nygräddade.
  • Lägg tomathack på pizzorna och strö över oliver och basilika.
Klart!
Energi:

665 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Jäst
25 g
Vatten, max 37°
2½ dl
Olivolja
1 msk
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Vetemjöl special
ca 6 dl
Tomathack:
Tomater, gärna olika färger
4
Rödlök
½
Vitlöksklyfta
1
Färsk röd chili
½
Olivolja
1 msk
Färsk basilika
½ kruka
Svarta oliver
1 dl