Pepparkakspannkakor

Pepparkakspannkakor

20 min Mellanmål Frukost Efterrätt
Dessa rara pepparkakspannkakor är en fröjd att bjuda på i adventstider. Det är amerikanska pannkakaor smaksatta med pepparkakskryddor och serverade med lingongrädde. Vi steker dessa i pepparkaksformar för den fina formen, men det går såklart lika bra att steka dessa som små plättar!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkakspannkakor/

Gör så här

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Separera ägget.
  • Rör ner yoghurt, äggula och smör-&rapsolja i de torra ingredienserna. Vispa till en slät smet.
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  • Vänd ner äggvita och lingon i smeten.
  • Hetta upp lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek små pannkakor på låg medelvärme i omgångar, gärna i pepparkaksformar.
  • När det bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända.
  • Vispa grädden och vänd ner lingon.
  • Servera pepparkakspannkakor med lönnsirap och lingongrädde.
Klart!

Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina pepparpannkakor.

Energi:

143 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Strösocker
1 msk
Salt
½ tsk
Malen kanel
2 tsk
Malen kardemumma
2 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Ägg
1
3 dl
½ dl
Frysta lingon
1 dl
Till servering:
Lönnsirap
2 dl
Lingon
2 msk