Mördegskakor
Betyg (262 st)

Mitt betyg:

Mördegskakor

Så smart! En grunddeg som kan bakas ut och smaksättas till många sorters småkakor.

Receptet gäller för 50 st

Ingredienser

  • 200 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4 12 dl vetemjöl

Fyllning till syltkakor:

  • 2 dl röd sylt, t ex hallonsylt

Garnering till brysselkex:

  • 1 dl strösocker
  • 1 krm röd hushållsfärg

Pensling till finska pinnar:

  • 1 ägg
  • 2 msk hackad sötmandlar
  • 2 msk pärlsocker

Pensling till uppåkrakakor:

  • 1 ägg
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här:

Arbeta ihop ingredienserna till degen i t ex en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen , lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175° och baka ut degen till:

Syltkakor: Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Brysselkex: Rulla ut degen till längder, ca 4 cm i diameter. Rulla längderna i strösocker färgat med röd hushållsfärg. Låt ligga i kyl ca 1 tim. Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Finska Pinnar: Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem tätt ihop. Pensla med uppvispat ägg och strö över finhackad mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Uppåkrakakor: Kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta. Ta ut kakor med mått, 6 cm i diameter. Vik ihop kakorna nästan på mitten. Lägg dem på en plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över finhackade pistagenötter och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Källa:

Köp hem ingredienserna direkt

Du som bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg eller Lund kan nu få ingredienserna i receptet levererade direkt till dörren.

Vi erbjuder tillsammans med MatHem hemleverans av allt du behöver för att laga våra recept. För att ta del av tjänsten behöver MatHem dina kontakt- och leveransuppgifter och att du blir medlem på MatHem.se.

Så här funkar det

  1. Klicka på knappen Köp ingredienser. MatHem.se öppnas som en ny flik i din webbläsare.
  2. Se över din order och lägg i varukorgen, gå sedan tillbaka till fliken med arla.se om du vill köpa varor till fler recept.
  3. Komplettera din order på MatHem.se med annat du behöver, t ex frukostprodukter 
  4. Logga in på MatHem.se eller registrera nytt medlemskap 
  5. Välj när du vill ha leverans och slutför köpet

Om du är en av de 100 första som beställer via ett recept på arla.se bjuder vi på Arla Kökets kokbok Vinter. Du får också 150 kr rabatt på hela ditt köp från MatHem.

Beställ hem ingredienserna till ytterdörren via Mathem

Ingredienser

  • 200 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4 12 dl vetemjöl
  • 2 dl röd sylt, t ex hallonsylt
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm röd hushållsfärg
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad sötmandlar
  • 2 msk pärlsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 2 msk pärlsocker

Kan jag beställa?

  • Du behöver bli medlem på MatHem
  • Fraktkostnad tillkommer
  • Betala mot faktura via Klarna eller med kort