Påskig ris à la Malta

Påskig ris à la Malta

30 min Buffé Efterrätt
Ljuvligt gul gröt med vackra aprikoser, citrus och pistagenötter. Perfekta avslutningen till vilken påskmiddag som helst.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paskig-ris-ala-malta/

Gör så här

Inkokta aprikoser:
  • Finriv skalet från citronen och pressa saften från halva. Koka upp vatten, vaniljpulver, socker och citronsaft.
  • Lägg i aprikoserna och låt sjuda ca 20 min tills de är mjuka. Låt kallna.
  • Vispa grädden. Blanda risgrynsgröten med kvarg, gurkmeja, florsocker och citronskal. Vänd ner den vispade grädden.
  • Lägg upp gröten/krämen i portionsskålar och toppa med aprikoser och pistagenötter.
Klart!

Pistagenötter kan bytas ut mot rostade mandelspån eller hackade och rostade hasselnötter.

Har du inte vaniljpulver hemma går det bra att byta ut den mot vaniljsocker. 2 krm vaniljpulver motsvarar ungefär 1 tsk vaniljsocker.

Energi:

440 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Inkokta aprikoser:
Citron
1
Vaniljpulver
2 krm
Vatten
2 dl
Strösocker
¾ dl
Torkade aprikoser
150 g
2 dl
Färdig risgrynsgröt à 500 g
2 förp
250 g
Malen gurkmeja
2 tsk
Florsocker
½ dl
Skalade pistagenötter, grovhackade
2 dl