Pho

Pho

60+ min Huvudrätt
Pho är en vietnamesisk nudelsoppa med mycket aromatiska kryddor. Riktig streetfood när den är som bäst. Klassisk pho kokas med ben, men vi har förenklat den något. Den är smaksatt med kanel, kardemumma och kryddnejlika, så det är underbara dofter som sprider sig i köket när buljongen kokas!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pho/

Gör så här

Buljong:
  • Värm ugnen till 300°.
  • Skala och halvera löken. Skala vitlök och ingefära. Lägg i en liten ugnsform och ringla över smör-&rapsolja. Rosta högt upp i ugnen tills det är nästan svart. Detta ger den rätta smaken till buljongen.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Bryn köttet på alla sidor.
  • Lägg kött, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Häll på vatten, oxfond, fisksås, kanel, kryddnejlikor, kardemumma, korianderfrön och farinsocker. Koka under lock ca 2 tim.
  • Lyft upp köttet och lägg det åt sidan. Sila ner buljongen i en ren kastrull. Smaka av med fisksås.
  • Skala och skiva silverlöken tunt, gärna med en mandolin. Skiva chilin tunt. Skär köttet i skivor. Skär lime i klyftor.
  • Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  • Lägg nudlarna i 4 skålar. Lägg på köttet, Häll på den varma buljongen och ringla över lite srirachasås. Toppa med lök, chili, koriander och lime.
Klart!
Energi:

493 kcal

Fiber: 7,5 g
Protein: 25 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Buljong:
Gula lökar
3
Vitlöksklyftor
8
Färsk ingefära
200 g
Högrev
400 g
Vatten
1½ liter
Oxfond
3 msk
Fisksås
½ dl
Kanelstänger
2
Hela kryddnejlikor
10
Grön kardemumma
10
Korianderfrön
2 msk
Farinsocker
2 msk
Toppings:
Silverlök
1
Färsk grön chili
1
Lime
1
Risnudlar
250 g
Srirachasåser
Färsk koriander, mynta eller thaibasilika
1 kruka