Nötmarängrulle med färska jordgubbar

Nötmarängrulle med färska jordgubbar

60+ min Mellanmål Efterrätt
Vår nötmarängrulle är en variant av Budapestrulle, som vi fyllt med bär istället för mandarinklyftor. Nötmarängrullen serveras med fördel väl kyld.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/notmarangrulle-med-farska-jordgubbar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank och fast smet. Blanda mandel, nötter och majsstärkelse och vänd ner i marängsmeten.
  • Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper och ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
  • Vispa grädde, smetana och socker till en fast kräm. Rensa och skär jordgubbarna i bitar och blanda med krämen.
  • Bred ut den över kakan och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå i kyl 1-2 tim.
  • Pudra över florsocker och ringla över choklad. Skär i 8-10 bitar.
  • Garnera ev med vispad grädde och jordgubbar.
Klart!

Majsstärkelse kan bytas ut mot majsmjöl.

Energi:

475 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Äggvitor
5
Strösocker
2½ dl
Finhackad mandel
1 dl
Finhackade hasselnötter gärna rostade
1 dl
Majsstärkelse
1 dl
Fyllning:
2 dl
2 dl
Florsocker
1 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Jordgubbar
250 g
Florsocker
Smält mörk choklad