Moccatårta

Moccatårta

60+ min Efterrätt
En riktigt maffig och lyxig tårta. Sega chokladmarängbottnar fyllda med chokladkräm och kaffesmörkräm. Har du ont om tid kan du ta en genväg med köpta marängbottnar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/moccatarta/

Gör så här

Chokladmarängbottnar:
  • Värm ugnen till 125° varmluft.
  • Vispa ihop äggvitor och socker i en bunke. Ställ bunken över vattenbad och vispa tills sockret smält, ca 2 min. Ta bort från vattenbadet och vispa tills smeten är fast och blank, ca 10 min.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och vänd ner i marängsmeten. Spritsa 3 runda bottnar, ca 18 cm i diameter, på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda båda plåtarna samtidigt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå minst 1 tim till i eftervärme.
Chokladkräm:
  • Vispa ihop alla ingredienser utom smör i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den är tjock och glansig.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar. Häll krämen i en spritspåse och förvara i kylen tills tårtan ska läggas ihop.
Kaffesmörkräm:
  • Vispa ihop samtliga ingredienser till en slät smörkräm.
Montering:
  • Lägg en marängbotten på ett tårtfat. Bred på hälften av kaffesmörkrämen. Lägg på en botten och bred på resten av kaffesmörkrämen.
  • Lägg på den sista bottnen och bred på chokladkrämen. Ställ kallt 1-2 tim innan servering.
  • Vispa grädden och bred den över tårtan. Toppa moccatårtan med mandelspån och servera direkt.
Klart!
Energi:

481 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Chokladmarängbottnar:
Äggvitor
5
Strösocker
2½ dl
Mörk choklad
70 g
Chokladkräm:
1 dl
Starkt kaffe
1 dl
Ägg
1
Kakao
1 dl
Strösocker
2 msk
Potatismjöl
2 tsk
2 msk
Kaffesmörkräm:
150 g
Florsocker
3 dl
Äggulor
3
Starkt kaffe
3 msk
Salt
1 krm
Topping:
3 dl
Rostad mandelspån
50 g