Budapestbakelse

Budapestbakelse

60+ min Efterrätt
Budapestbakelsen är mångas fikafavorit. Hasselnötsmaräng, vispad grädde och mandarinklyftor, precis som det ska vara och alltid har varit! Garnera gärna varje bakelse med fint spritsad grädde och en mandarinklyfta. Är det säsong för mandariner är det gott att använda färska som skärs i småbitar.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/budapestbakelse/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank och fast maräng.
  • Blanda hasselnötsmjöl och majsstärkelse och vänd ner i marängsmeten. Lägg upp på en spritspåse.
  • Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa rader bredvid varandra med början från ena kortsidan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills marängen fått lite färg.
  • Låt kakan svalna innan den stjälp upp på nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som bottnarna har gräddats på när den kallnat.
  • Vispa grädden och bred över botten. Lägg på väl avrunna mandarinklyftor och rulla ihop från kortsidan.
  • Smält chokladen i mikron och ringla choklad över rullen. Låt vila en stund innan den delas i 8 bitar. Pudra över florsocker vid servering.
Klart!

Hittar du inte hasselnötsmjöl kan du mixa hasselnötter riktigt fint i en matberedare.

Energi:

512 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Äggvitor
6
Strösocker
3 dl
Hasselnötsmjöl (ca 3 dl)
150 g
Majsstärkelse
3 msk
Fyllning:
4 dl
Mandarinklyftor, ca 300 g
1 burk
Mörk choklad
50 g
Florsocker