Massaman curry

Massaman curry

60+ min Huvudrätt
Massaman curry på kyckling i en sås med jordnötssmör, kokosmjölk och grädde. Denna curry tillagas i ugnen med tärnad bakpotatis och klyftad lök. Dofterna som fyller ditt kök när currygrytan lagas är oemotståndliga. Servera gärna med basmatiris och färsk koriander till den som vill!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/massaman-curry/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och klyfta löken. Lägg ner potatis och lök i en smord ugnsform.
  • Krydda kycklingen med garam masala och gurkmeja. Lägg kycklingen i formen med skinnet uppåt.
  • Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och currypasta i olja ca 1 min. Tillsätt grädde, kokosmjölk, jordnötssmör, fisksås och soja. Koka upp och vispa såsen slät. Häll såsen i formen.
  • Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Kontrollera att kyckling och potatis är klara.
  • Grovhacka koriandern och strö över kycklingen. Servera massaman curry med ris.
Klart!
Energi:

850 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 74 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Bakpotatis
1
Gula lökar
2
Kycklinglårfilé, med skinn
450 g
Garam masala
2 tsk
Malen gurkmeja
½ tsk
Currysås:
Vitlöksklyftor
3
Röd currypasta
1 - 2 msk
Matolja
1 msk
2½ dl
Kokosmjölk
250 ml
Jordnötssmör
1 dl
Fisksås
2 msk
Japansk soja
2 msk
Tillbehör:
Färsk koriander
1 kruka
Basmatiris
4 port