Laxwok

Laxwok

30 min Huvudrätt
En smakrik och krämig laxwok med smak av färsk ingefära, chili, sesamolja och soja. Toppa den gärna med färsk koriander och pressa över limesaft precis innan servering. Det går fint att byta ut grönsakerna mot t ex morötter, pak choi, svamp och fint skuren zucchini.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxwok/

Gör så här

  • Tärna laxen, 2x2 cm. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Kärna ev ur och skiva chilin.
  • Skär broccolin i långa buketter så du får med stammen. Skiva salladslöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Hetta upp hälften av rapsoljan i en wok eller rymlig stekpanna. Stek laxen runtom i 2 min. Lägg över på ett fat.
  • Hetta upp resterande olja. Stek alla grönsaker, vitlök, ingefära och chili ca 2 min.
  • Tillsätt soja, sesamolja, fisksås, socker och vispgrädde. Koka upp och vänd ner nudlarna och laxen.
  • Toppa med färsk koriander. Pressa över lime vid servering.
Klart!
Energi:

812 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Laxfilé
400 g
Vitlöksklyftor
2
Finhackad färsk ingefära
3 msk
Färsk röd chili
1
Broccoli, gärna sparrisbroccoli
250 g
Salladslökar
4
Röd paprika
1
Rapsolja, till stekning
3 msk
Japansk soja
3 msk
Sesamolja
2 msk
Fisksås
1 msk
Strösocker
1 msk
2 dl
Till servering:
Äggnudlar
250 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime
1