Mandelgröt med hjortronsylt och rostad mandelmassa

Mandelgröt med hjortronsylt och rostad mandelmassa

1 tim Mellanmål
En riktig lyxig gröt med smak av kardemumma, mandel och hjortron. Gröten håller några dagar i kylen så koka gärna en stor sats.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mandelgrot-med-hjortronsylt-och-rostad-mandelmassa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°. Riv mandelmassan grovt. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och rosta ca 5 min.
  • Koka upp ris, vatten och salt i en stor kastrull och låt sjuda ca 10 min.
  • Tillsätt mjölken och låt koka på svag värme ca 30 min tills riset är mjukt. Rör om med jämna mellanrum.
  • Värm resten av mjölken och vispa ner mandelsmöret. Toppa gröten med rostad mandelmassa, kardemumma och sylt. Servera med varm mandelmjölk.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Grötris
2½ dl
Vatten
5 dl
Salt
½ tsk
8 dl
Mandelmassa
75 g
6 dl
Mandelsmör
3 msk
Till servering:
Kardemummakärnor, nystötta
½ tsk
Hjortronsylt
1 dl