Majs- och bönsallad

Majs- och bönsallad

15 min Buffé Förrätt
Den svala dressingen passar perfekt till den ljumma salladens sötma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/majs--och-bonsallad/

Gör så här

  • Koka majskolvarna i lättsaltat vatten. Snoppa sockerärtorna och låt dem koka med de sista 2 min. Häll av vattnet och klicka i smör.
  • Skala och skiva löken tunt. Skär majskolvarna i skivor. Salta och peppra.
  • Blanda ihop dressingen.
  • Servera salladen ljummen med dressingen och bröd.
Klart!

Sockerärtor kan bytas ut mot bönor.

Ingredienser

Majskolvar
2
Sockerärter
150 g
1 msk
Rödlök
1
Kokta bönor svarta, vita eller kidney
4 dl
Dressing:
2 dl
Citron
rivet skal av ½
Salt
½ tsk