Löjromsgravad strömming

Löjromsgravad strömming

60+ min Buffé
Strömming är som gjort för goda smaksättningar. Här med lyxig löjromssås med örter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lojromsgravad-stromming/

Gör så här

  • Drag skinnet av strömmingen.
  • Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt salt och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen.
  • Ställ in i kyl och låt stå tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim.
  • Häll bort lagen.
  • Blanda ingredienserna till löjromssåsen. Spara ev lite löjrom till garnering, Varva strömming och sås i en burk eller krus. Låt stå i kyl för att mogna ca 1 dygn.
  • Håller 4-6 dagar i kyl.
Klart!

Skinnet kan också dras av strömmingen efter gravningen.

Energi:

245 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Strömmingsfilé
500 g
Vatten
5 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Salt
1 msk
Löjromssås:
3 dl
Majonnäs
1 dl
Vitlöksklyfta, finriven
1
Citron, finrivet skal
1
Löjrom
80 g
Finhackade färska örter t ex dill, persilja och gräslök
1 dl