Vitlöksgravad strömming

Vitlöksgravad strömming

1 tim Buffé Förrätt
Vitlöksgravad strömming är en riktig höjdare, och inte är det svårt att göra heller. Strömming, vitlök och örter i krämig sås på crème fraiche. En höjdare för vitlöksälskaren. Passar utmärkt till både midsommar, påsk och jul. Vill du lyxa till det ordentligt kan du lägga ner en matsked löjrom i såsen. Vansinnigt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vitloksgravad-stromming/

Gör så här

  • Frys strömmingen minst 2 dygn. Tina sedan i kylskåp.
  • Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen.
  • Ställ in i kyl och låt stå tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim. Häll bort lagen.
  • Drag skinnet av strömmingen och lägg dem i ett durkslag så att de rinner av.
  • Blanda ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk. Låt stå i kyl och mogna ett dygn innan servering.
Klart!

Ingredienser

Strömmingsfilé
500 g
Vatten
5 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Salt
1 msk
Vitlökssås:
2 dl
Majonnäs
½ dl
Vitlöksklyftor, finrivna
2
Hackad färsk persilja, basilika eller gräslök
½ dl
Dijonsenap
1 tsk