Ättikströmming

Ättikströmming

En riktig klassiker. Lite pysslig att göra men åh så gott. Förbereds dagen innan servering.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (6 st)

Mitt betyg:

Ättikströmming

En riktig klassiker. Lite pysslig att göra men åh så gott. Förbereds dagen innan servering.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad färsk dill och persilja
  • Arla® Svenskt Smör

Ättikslag:

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 1 morot

Gör så här:

Börja med ättikslagen. Koka ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn några minuter. Låt svalna. Skala och skiva lök och morot och lägg ner dem i lagen. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten. Klipp bort ryggfenan och lägg strömmingen i ströbrödet med skinnsidan nedåt. Salta och peppra. Strö dill och persilja över halva antalet filéer. Lägg ihop filéerna två och två. Stek dem i smör i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg över i en form. Häll lagen över de varma strömmingarna. Låt stå i kyl till nästa dag.

Tips:

Ströbrödet kan även bytas ut mot grovt rågmjöl.

Källa:

Rekommenderade produkter