Inlagd strömming

Inlagd strömming

En smakrik och kryddig klassiker som passar fint på julbordet. Den tar lite tid att laga men är väl värd att vänta på. Uppskattas även till påsk och midsommar!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (9 st)

Mitt betyg:

Inlagd strömming

En smakrik och kryddig klassiker som passar fint på julbordet. Den tar lite tid att laga men är väl värd att vänta på. Uppskattas även till påsk och midsommar!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

Ättikslag:

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök

Gör så här:

Börja med ättikslagen. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Salta på köttsidan och strö på dill. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem i rågmjöl blandat med salt. Stek dem i omgångar i smör&-rapsolja. Låt svalna. Skala och skiva rödlöken. Varva strömmingsflundrorna med rödlöken i en form. Häll över den avsvalnade lagen. Låt stå i kyl några timmar, gärna ett dygn.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 7 g
Skriv ut