Boquerones

Boquerones

60+ min Förrätt
När du bjuder på boquerones förflyttas smaklökarna söderut. Det är en underbar liten rätt gjord på strömming smaksatt med mycket vitlök, citron och persilja. Vi serverar dessa boquerones på smörstekt baguette, en strålande förrätt eller tapas!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/boquerones/

Gör så här

  • Dra bort skinnet på strömmingsfiléerna.
  • Blanda ättikssprit, socker, salt och vatten i en skål. Rör om tills socker och salt löst upp sig. Lägg ner strömmingen och ställ kallt ca 8 timmar.
Marinad:
  • Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Lägg i en skål och rör ner olivolja. Tillsätt citronskal och saft.
  • Låt strömmingen rinna av. Blanda sedan försiktigt ner strömmingen i marinaden. Låt stå kallt 1-2 timmar. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Skiva brödet. Stek brödet frasigt i smör.
  • Toppa nystekt bröd med boquerones.
Klart!

Ingredienser

Strömmingsfilé
400 g
Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
½ dl
Salt
1 msk
Kallt vatten
5 dl
Marinad:
Vitlöksklyftor
2
Bladpersilja
25 g
Kallpressad olivolja
1 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt och svartpeppar
Till servering:
Surdegsbaguette
1
100 g