Ljummen rissallad

Ljummen rissallad

40 min
Fullkornsris smakar mer än vitt ris och ger magen nyttiga fibrer att jobba med. En rissallad går att variera i oändlighet, titta på våra tips här nedan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-rissallad/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i riset och häll på buljongen. Koka enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  • Bena ur och dela kycklingen i bitar. Dela druvorna i halvor.
  • Skölj och riv romansalladen i bitar.
  • Varva riset med övriga ingredienser. i en stor skål
  • Rör ihop dressingen och ringla över salladen.
Klart!

Byt kyckling till skalade räkor och druvor till t ex avokado.

Ingredienser

Fullkornsris
2½ dl
Gul lök
1
2 msk
Grönsaksbuljong
5 dl
Morot
150 g
Grillad kyckling
½
Vindruvor blå
100 g
Romansallad
½ huvud
Rucola
50 g
Dressing:
Rapsolja
3 msk
Pressad citronsaft
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm