Långpannebröd med brödkryddor

Långpannebröd med brödkryddor

60+ min
Lättbakat, mörkt bröd med härligt smak av anis och fänkål. Bryt bitar och bred på smör och ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/langpannebrod-med-brodkryddor/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°.
  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör så den löser sig.
  • Tillsätt sirap, smör-&rapsolja, 1 tsk fänkålsfrö, anis, rågmjöl och vetemjöl.
  • Knåda till en smidig deg minst 5 min, tillsätt saltet mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  • Tryck ut degen i en smord långpanna. Skär i portionsrutor. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Strö resten av fänkålsfröna och flingsalt på brödet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Låt svalna på galler.
Klart!

Tag 2-3 msk smör-&rapsolja på degen när du trycker ut degen. Du kan kontrollera innertemperaturen på ditt bröd för att vara säker på att det är färdigbakat. Innertemperaturen på bröd ska vara mellan 96°- och 98°.

Energi:

200 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 3 g

Ingredienser

6 dl
Jäst
50 g
Sirap
½ dl
½ dl
Hela fänkålsfrön
2 tsk
Anisfrön
½ tsk
Grovt rågmjöl
3 dl
Vetemjöl
16 dl
Salt
1 tsk
Flingsalt
1 tsk