Ramen med kyckling

Ramen med kyckling

1 tim Huvudrätt
Ramen är en populär japansk soppa med tuggiga nudlar, mustig buljong och en rad olika toppings. Det är viktigt att bygga upp ramen på rätt sätt. Som smaksättning görs en tare. Den ska ligga i botten av en djup skål. Häll på het buljong, nykokta nudlar och dina toppings. Servera direkt och slurpa i dig din rykande heta ramen.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ramen-med-kyckling/

Gör så här

Buljong:
  • Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Låt sjuda 10 min.
  • Skala och skiva vitlök och ingefära. Skär den gröna delen av salladslöken i grova bitar. Lägg ner i kastrullen. Tillsätt chili flakes och låt buljongen sjuda medan du gör resten av komponenterna. Sila sedan buljonen.
Tare:
  • Rör ihop ingredienserna i en liten skål.
Toppings:
  • Koka äggen 7 min. Kyl och skala.
  • Stek kycklingen i lite smör tills den är genomstekt. . Salta och peppra. Skiva upp kycklingen.
  • Skiva svampen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svampen tills den fått fin färg.
  • Skiva den vita delen av salladslöken tunt. Klipp noriarket i bitar.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Förbered serveringen: Fördela taren i fyra djupa tallrikar. Häll på varm buljong. Lägg ner nykokta nudlar. Toppa med kyckling, svamp, noriark, delade ägg, rostad lök och koriander.
Klart!
Energi:

317 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Buljong:
Vatten
1½ liter
Kycklingfond eller 3 st buljongtärningar
4 msk
Salladslökar
4
Vitlöksklyftor
4
Färsk ingefära
50 g
Chili flakes
1 tsk
Tare:
Misopasta
3 msk
Tahini
2 msk
Sesamolja
1 msk
Äggula
1
Toppings:
Kycklingbröstfilé
300 g
Ägg
4
Champinjoner
ca 100 g
25 g
Noriark
1
Ramennudlar
200 g
Rostad lök
4 msk
Färsk koriander
1 kruka