Kycklinggryta med kardemumma

Kycklinggryta med kardemumma

Snabblagad kycklinggryta med spännande smak. Passar perfekt till både vardag och fest.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (111 st)

Mitt betyg:

Kycklinggryta med kardemumma

Snabblagad kycklinggryta med spännande smak. Passar perfekt till både vardag och fest.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde
  • ½ tärning hönsbuljong
  • ½ tsk krossade kardemummakärnor
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal och pressad saft av ½ apelsin
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och -saft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner persilja.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 4 g
Skriv ut