Chokladknäck

Chokladknäck

Kakao i smeten ger knäcken en rolig och god omväxling. Förvara färdig knäck torrt och svalt, men inte i kylen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (113 st)

Mitt betyg:

Chokladknäck

Kakao i smeten ger knäcken en rolig och god omväxling. Förvara färdig knäck torrt och svalt, men inte i kylen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Gör så här:

Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid 15–30 min. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Tips:

Dubblera inte satsen utan koka i två omgångar istället, då slipper du misslyckas.

Källa:

Rekommenderade produkter