Knäckbräck

Knäckbräck

Koka knäcken extra länge så blir den hård och går att bryta. Inget spill med knäckformar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/knackbrack/

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad gryta. Koka utan lock, rör om då och då. Knäcken är klar när termometern visar 130° eller när smeten håller kulprovet.
  • Dela nötterna i stora bitar. Rör ner nötter och smör i smeten. Häll ut smeten på ett oljat bakplåtspapper. Låt stelna och dela i bitar med en vass kniv. Förvara i kyl.
  • Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid ca 25 min i en vid gryta eller ca 35 min i en gryta med mindre botten.
Klart!
Video
Bästa knäcktipsen

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Rostade cashewnötter
2 dl
Hasselnötter
1 dl
Valnötter
1 dl
2 msk