Kladdkakemuffins med mörk rom och salta jordnötter

Kladdkakemuffins med mörk rom och salta jordnötter

Kladdiga muffins för vuxna med en skvätt rom i smeten. Självklart kan du gör dessa kladdkakemuffins mer barnvänliga och byta rom mot, till exempel, apelsinjuice.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (19 st)

Mitt betyg:

Kladdkakemuffins med mörk rom och salta jordnötter

Kladdiga muffins för vuxna med en skvätt rom i smeten. Självklart kan du gör dessa kladdkakemuffins mer barnvänliga och byta rom mot, till exempel, apelsinjuice.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 msk mörk rom
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smeten och ha ner rom i smeten. Fördela smeten i formarna. Strö över jordnötter. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt svalna. Tänk på att värmen gör att kakan stelnar lite mer efter att den tagits ur ugnen.

Tips:

Tips på smaksättningar:

1 dl mortlade polkagrisar 8–10 mortlade lakritskarameller, t ex turkisk peppar 1 finhackad chili finrivet skal av 1 apelsin 1 tsk malen kanel

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 11 g
Skriv ut