Kladdkakemuffins med pistagenötter och mjukglass

Kladdkakemuffins med pistagenötter och mjukglass

Kladdiga muffins med rejäl chokladsmak och hackade pistagenötter i smeten. Servera gärna med mjukglass och chokladsås på toppen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (14 st)

Mitt betyg:

Kladdkakemuffins med pistagenötter och mjukglass

Kladdiga muffins med rejäl chokladsmak och hackade pistagenötter i smeten. Servera gärna med mjukglass och chokladsås på toppen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 5 dl chokladglass
  • ½ dl chokladsås
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl pistagenötter
  • chokladsås
  • pistagenötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ned socker och ägg. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten. Hacka pistagenötterna och tillsätt dem. Ställ ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund, tillsätt eventuellt chokladsås för en kraftigare chokladsmak. Vispa den krämig och lägg den i en spritspåse med tyll. Spritsa ut glass på muffinsarna. Ringla över chokladsås och toppa med ytterligare några pistagenötter.

Tips:

Har du ingen mjukglass kan du även fylla muffinsen med vispgrädde.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 15 g
Skriv ut