Kladdkaka med lakrits och chokladfudge

Kladdkaka med lakrits och chokladfudge

Lyxiga smaker med lakrits i kladdkakan och fyllig och smakrik chokladfudge som topping. Servera kladdkakan med hjortrongrädde som är en ny spännande smakkompis.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (217 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med lakrits och chokladfudge

Lyxiga smaker med lakrits i kladdkakan och fyllig och smakrik chokladfudge som topping. Servera kladdkakan med hjortrongrädde som är en ny spännande smakkompis.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Kladdkaka

Chokladfudge

Hjortrongrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Rör ner socker, kakao och lakritspulver. Tillsätt ägg och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca15 min. Låt kallna. Gör undertiden fudgen. Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning 5-7 min. Tillsätt lakritsgrädden. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Vispa grädden och rör ner hjortronsylt.Servera kakan med hjortrongrädden.

Tips:

Receptet är gjort av Linn Lindgren från Stockholm och är ett av bidragen i finalen i Kladdkakeracet 2013.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per bit

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut