Kladdkaka med kokosgömma

Kladdkaka med kokosgömma

En kladdkaka med extra krämigt och kladdigt inre lager av kolasmakande kokosflingor, ungefär som Bounty-godis.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (36 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med kokosgömma

En kladdkaka med extra krämigt och kladdigt inre lager av kolasmakande kokosflingor, ungefär som Bounty-godis.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Kokosgömma:

  • 1½ dl kondenserad mjölk
  • 2½ dl kokosflingor
  • ev kokos som topping

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med kokosgömman. Rör samman kondenserad mjölk och kokosflingor i en bunke, ställ i kylen. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rör ner ägg, socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och den smälta chokladen i smöret. Rör till en slät smet. Häll hälften av chokladsmeten i formen, bred försiktigt ut kokossmeten och täck med resten av chokladsmeten. Grädda i mitten av ugnen 18-20 min. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär. Toppa ev med kokos.

Tips:

Kladdkakan är skapad av Hanna Stöt från Mora, finalist i Kladdkakeracet 2015.

Källa:

Rekommenderade produkter