Kladdiga muffins med dadlar och kolasås

Kladdiga muffins med dadlar och kolasås

Dessa smakrika muffins funkar fint som både fika och efterrätt. De finhackade dadlarna ger precis lagom sötma och krämig kolasås gör dem verkligen till något extra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdiga-muffins-med-dadlar-och-kolasas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna. Kärna ur och hacka dadlarna. Vispa ägg och socker. Rör i smör, sirap och puck creamy.
  • Blanda mjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och dadlar. Rör ner det i smeten. Klicka ner smeten i muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna något.
Kolasås:
  • Blanda resten av puck creamy, socker och smör i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält.
  • Häll den varma såsen över de ljumma muffinsen och servera.
Klart!
Energi:

330 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Muffins:
100 g
Dadlar
2 dl
Ägg
3
Farinsocker
1 dl
Ljus sirap
1 dl
Puck® Creamy
½ dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Pepparkakskrydda
1½ msk
Kolasås:
Puck® Creamy
1 dl
Farinsocker
2 dl
50 g