Vaniljmuffins

Vaniljmuffins

30 min Buffé Efterrätt
Muffins med vanilj är en favorit på fikabordet. Välj om du vill servera dem naturella eller om du vill toppa med den söta goda frostingen. Dessa vaniljmuffins är lätta att baka. Toppen att ha i frysen om du får oväntat fikabesök!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljmuffins/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Sätt ut 8-10 pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
  • Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken.
  • Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt muffinsarna svalna helt på ett galler.
Frosting:
  • Vispa ihop smör, färskost, florsocker och vaniljpulver till en slät och fast frosting. Ser frostingen ut att ha skurit sig är det bara att fortsätta vispa tills den är helt slät.
  • Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på helt kalla muffins.
Klart!
Energi:

472 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 27 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljpulver
2 krm
½ dl
Frosting:
50 g
150 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm