Kalvdans

Kalvdans

60+ min Mellanmål Efterrätt
Kalvdans är en riktig klassiker som traditionellt görs på råmjölk. Till denna kalvdans, smaksatt med kardemumma och vanilj, behöver du lantmjölk, torrmjölk och ägg. Kalvdansen tillagas i vattenbad i ugnen och serveras gärna med lättvispad grädde och sylt. Lika god att äta ljummen som kall.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalvdans/

Gör så här

  • Värm ugnen till 150°.
  • Vispa upp äggen. Rör ner mjölk, mjölkpulver, socker, kardemumma, vaniljpulver och salt.
  • Häll smeten i en smord ugnssäker form. Ställ ner formen i en större form fylld med kallt vatten till ett vattenbad.
  • Grädda mitt i ugnen tills puddingen stannat, ca 1 tim.
  • Servera ljummen kalvdans med lättvispad grädde och hallonsylt.
Klart!
Energi:

565 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Ägg
2
6 dl
Mjölkpulver, 1%
2½ dl
Strösocker
2 msk
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Vaniljpulver
2 krm
Salt
1 krm
Till servering:
3 dl
Hallonsylt eller färska bär
2 dl