Jultryffel

Jultryffel

Tryffel är ett måste till julen. Att njuta av framför teven, vid paketöppningen eller för att runda av de digra måltiderna som hör julen till. Receptet går utmärkt att halvera.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (54 st)

Mitt betyg:

Jultryffel

Tryffel är ett måste till julen. Att njuta av framför teven, vid paketöppningen eller för att runda av de digra måltiderna som hör julen till. Receptet går utmärkt att halvera.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 80 st

Tryffel

Dopping

  • 200 g mörk choklad

Rullning

  • malen kanel
  • florsocker

Gör så här:

Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädde, glykos, glögg, pepparkakskrydda och slå det över chokladen. Klicka i smöret och låt stå någon minut. Rör om kraftigt med en slickepott till en slät tryffel och smaka av med konjak. Plasta och ställ i kyl tills tryffeln har stelnat, ca 2 tim. Rulla tryffelsmeten till små bollar och ställ tillbaka i kylen någon timme. Blanda kanel och florsocker. Hacka chokladen och smält den i micro eller vattenbad. Rulla varje tryffelkula i choklad och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna lite och rulla sedan i kanel- och florsockerblandningen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 5 g
Skriv ut