Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling

Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling

En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det, sköter sig kycklingen själv i ugnen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (37 st)

Mitt betyg:

Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling

En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det, sköter sig kycklingen själv i ugnen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

  • 150 g färsk haricots verts

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och riv jordärtskockorna. Dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i smör-&rapsolja i en tjockbottnad kastrull, ca 1 min. Tillsätt riset och låt det rosta ca 1 min. Tillsätt vinet och låt det koka in. Sänk värmen. Koka upp 8 dl vatten och blanda med kycklingfonden. Späd riset med buljongen, lite i taget. Rör om ofta. Koka ca 15 min. Tillsätt jordärtskockorna och svampen och koka ca 5 min, tills risotton är mjuk men med en liten kärna kvar. Ta från värmen och smula ned osten. Smaka av med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Blanda soja och smör-&rapsolja och pensla filéerna. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Skär dem i skivor. Strö örtkryddorna över risotton och servera med kycklingen och kokta haricots verts.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per per port, exkl tillbehör

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 20 g
Skriv ut