Het pumpa med örter, sveciadressing och pumpakärnor

Het pumpa med örter, sveciadressing och pumpakärnor

Söt och god ugnsbakad pumpa med färska örter och ett sting av chili. Servera tillsammans med svecia-dressing, precis som de är eller till en bit gott kött.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Het pumpa med örter, sveciadressing och pumpakärnor

Söt och god ugnsbakad pumpa med färska örter och ett sting av chili. Servera tillsammans med svecia-dressing, precis som de är eller till en bit gott kött.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • ½ butternutpumpa (överdel utan kärnhus)
  • 1 dl plockad färsk basilika
  • 1 dl plockad bladpersilja
  • 2 msk plockad färsk timjan
  • ¾ röd chili
  • 1 dl pumpakärnor
  • 50 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Till servering:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala pumpan och skär i 4 skivor på längden. Snitta ett rutmönster i pumpaskivorna utan att skära igenom eller skära i kanterna och lägg i ugnssäker form. Hacka örterna grovt. Skiva chilin. Hacka pumpakärnorna grovt. Mixa örter, chili, smör, salt, peppar och hälften av pumpakärnorna till ett grovt hack. Bred fyllningen ovanpå pumpaskivorna och strö över resten av pumpakärnorna. Baka i mitten av ugnen ca 30 min tills pumpaskivorna är mjuka. Servera ev med sveciadressing. se recept arla.se

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port exkl dressing

  • Energi: 240 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 18 g
Skriv ut