Pecan pie

Pecan pie

Efterrätt
Något av det smarrigaste som finns är pecan pie. Den består av en kolasås som blandas med pekannötter och hälls i ett frasigt pajskal. En klassiker på den amerikanska högtiden Thanksgiving. Servera med en lättvispad klick grädde och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pecan-pie/

Gör så här

  • Hacka samman smör, mjöl, socker och äggula till en deg. Låt vila inplastad i kylen ca 30 min.
  • Värm ugnen till 175°.
  • Kavla degen på mjölat bakbord ca 4 mm tjock och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ i frysen ca 15 min.
  • Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
Fyllning:
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap och vetemjöl under omrörning. Låt sjuda 3 min under omrörning. Ta från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
  • Vispa upp äggen och rör ner i smeten med flingsalt och vaniljpulver. Ta undan 1/3 av nötterna och grovhacka resten.
  • Vänd ner de hackade nötterna i smeten och häll i pajskalet. Garnera med de hela nötterna och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  • Servera med lättvispad grädde.
Klart!
Energi:

607 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 37 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Florsocker
1 dl
Äggula
1
Fyllning:
125 g
Strösocker
2 dl
Mörk sirap
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Ägg
3
Flingsalt
½ tsk
Vaniljpulver
1 krm
Pekannötter
200 g
Till servering:
3 dl