Jalapeño poppers

Jalapeño poppers

30 min Buffé
Dessa små jalapeño poppers är perfekta att bjuda på som försnacks eller på buffén. Är det halloween passar de små ögonen utmärkt att sätta dit, men under resten av året kan du hoppa över ögonen. Färskost och cheddarost smaksätts med paprikapulver för att sedan fyllas i jalapeños. Linda en bit smördeg runt och pensla med ägg. Servera dina jalapeño poppers ljumna.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jalapeno-poppers/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Halvera jalapeños på längden. Ta bort kärnorna.
  • Rör ihop färskost, cheddar och paprikapulver. Fördela ostblandningen i jalapeñosarna.
  • Skär smördegsplattorna i tunna remsor. Vira dessa runt dina jalapeños. Pensla med uppvispat ägg.
  • Lägg i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 10-12 min, tills de fått fin färg. (Om dessa är till halloween, fäst ögonen i den smälta osten).
Klart!
Energi:

68 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Färska gröna jalapeño
8
75 g
1 dl
Paprikapulver
1 tsk
Kyld smördeg
1 förp
Ägg
1
Godis, dekorationsögon
16