Hawaiipizza

Hawaiipizza

1 tim Huvudrätt
Hawaiipizzan med tomatsås, ost, skinka och ananas skapades i Kanada, spreds utöver världen och blev en världskändis. Den 60 år gamla succén med att lägga ananas på pizzan är idag en äkta klassiker!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hawaiipizza/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Tomatsås:
  • Rör ihop alla ingredienser i en skål.
  • Värm ugnen med en plåt till 250°.
  • Tärna skinka. Skär bort skalet och mittstocken på ananasen. Tärna frukten.
  • Kavla eller tryck ut degen till 2 pizzor. Lägg över dem på bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen.
  • Fördela ost, skinka och ananas på pizzorna. Grädda en pizza i taget. Dra över pappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i 12-15 min.
  • Toppa de färdiggräddade pizzorna med färsk oregano.
Klart!
Energi:

705 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 85 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Jäst
25 g
Vatten
2½ dl
2 msk
Vetemjöl
6 dl
Salt
½ tsk
Tomatsås:
2 msk
Tomatpuré
3 msk
Sambal oelek
1 tsk
Torkad oregano
1 msk
Finriven vitlöksklyfta
1
Vatten
½ dl
Fyllning:
150 g
Rökt skinka
100 g
Ananas
½
Färsk oregano eller basilika
½ kruka