Hamburgare med hemgjord ketchup

Hamburgare med hemgjord ketchup

Hemmagjorda hamburgare är så mycket godare och här har vi en variant på saftig högrevsfärs. Den egna ketchupen gör den extra speciell.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Hamburgare med hemgjord ketchup

Hemmagjorda hamburgare är så mycket godare och här har vi en variant på saftig högrevsfärs. Den egna ketchupen gör den extra speciell.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Ketchup:

  • 5 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 tomater
  • 4 blad krispsallad

Gör så här:

Blanda färsen med worcestersåsen. Forma 4 hamburgare, salta och peppra. Stek hamburgarna i smör-&rapsolja, ca 2 min på varje sida.

Fortsätt med ketchupen. Koka upp vatten. Skär bort roten från tomaterna och gör ett kryss på andra sidan. Lägg tomaterna i det kokande vattnet ca 2 min. Ta upp dem och lägg i kallt vatten. Skala tomaterna och skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg tomat, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, farinsocker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 20 min. Mixa ketchupen slät. Låt kallna.

Dela hamburgerbröden. Lägg ihop hamburgarna med skivad tomat, salladsblad och ca 2 msk ketchup per hamburgare.

Tips:

Ketchupen håller ca 3 veckor i kyl.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 30 g
Skriv ut