Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Runda av middagen med en lättlagad dessert med friska smaker.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (94 st)

Mitt betyg:

Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Runda av middagen med en lättlagad dessert med friska smaker.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 225 g hjortron
  • 225 g hallon
  • ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker

Ingefärsgrädde:

  • 2 msk flytande honung

Gör så här:

Koka upp vatten och socker, lägg i bären. Låt sjuda under försiktig omrörning ca 3 min. Låt svalna. Vispa samman crème fraiche och grädde. Rör ner ingefära och mynta. Varva kompott och ingefärsgrädde i glas. Ringla över honung.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 424 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut