Hjortrontårta

Hjortrontårta

Hjortrontårta från Norrland! Smaken är rik av svenska hjortron och bottnarna krispiga som mandelflarn. Hjortrontårtan är allra godast om den får stå några timmar i kylen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (43 st)

Mitt betyg:

Hjortrontårta

Hjortrontårta från Norrland! Smaken är rik av svenska hjortron och bottnarna krispiga som mandelflarn. Hjortrontårtan är allra godast om den får stå några timmar i kylen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Tårtbottnar:

Fyllning:

  • 2 dl frysta hjortron
  • 2 msk strösocker

Garnering:

  • ½ dl hjortron

Gör så här:

Bottnar: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Låt det koka upp. Rita 2 rundlar, ca 23 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg pappret på en plåt. Klicka ut smeten i rundlarna och grädda dem i mitten av ugnen ca 15 min. Låt bottnarna svalna på galler. Vispa grädden till ett fast skum. Fyllning: Tina hjortronen och låt dem rinna av i en sil. Blanda med socker och rör till en ”sylt” mylta. Blanda myltan med hälften av grädden. Lägg ihop bottnarna med hjortrongrädde emellan. Garnering: Bred resten av grädden över tårtan. Garnera med hjortron. Tårtan är godast om den får stå några timmar i kyl eller över natten.

Källa:

Rekommenderade produkter