Grodda själv
Betyg  (11 st)

Mitt betyg:

Grodda själv

Grodda själv är enkelt och lätt att lyckas med. När man groddar frön, säd eller gryn ökas näringen och kroppen kan dessutom lättare ta upp den.

Ingredienser

Gör så här:

Vissa frön går särskilt lätt och snabbt att grodda, som: - alfalfa - bovete - hirs - råris - vete - gröna linser - krasse - solrosfrön - sesamfrö - linfrö Bönor och ärtor är i allmänhet lite svårare och tar längre tid att grodda, men mungbönor och adulkbönor hör till de enklare. Du hittar frön och bönor på hälsokosthyllan i vanliga livsmedelsaffärer, eller i hälsokostbutiken. Speciella burkar att grodda i hittar du också i hälsokostbutiker eller i trädgårdsbutiker. Det går alldeles utmärkt att använda stora glasburkar med ett glest tyg som nät-lock, fäst det med en gummisnodd. Dag 1: Lägg 1 dl frön i en glasburk och häll på vatten. Lägg på ett perforerat lock eller ett nät som kan fästas med en gummisnodd eller snöre. Låt stå i 1 dygn. Dag 2: Skölj fröna morgon och kväll. Ställ burken upp och ner, t ex i ett diskställ, i 45° vinkel. Luft måste kunna komma in och vattnet rinna av. Dag 3: Skölj fröna morgon och kväll. Dag 4-5: Skölj fröna morgon och kväll. När groddsvansen har växt ut avbryter man processen och de är klara att äta. Förvara i kyl max 4-5 dagar. Servera groddarna färska i en sallad med t.ex. en gräddfil eller yoghurtsås. Groddar är också gott på grovt bröd med KESO® cottage cheese och tomater.

Källa:

Köp hem ingredienserna direkt

Du som bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg eller Lund kan nu få ingredienserna i receptet levererade direkt till dörren.

Vi erbjuder tillsammans med MatHem hemleverans av allt du behöver för att laga våra recept. För att ta del av tjänsten behöver MatHem dina kontakt- och leveransuppgifter och att du blir medlem på MatHem.se.

Så här funkar det

  1. Klicka på knappen Köp ingredienser. MatHem.se öppnas som en ny flik i din webbläsare.
  2. Se över din order och lägg i varukorgen, gå sedan tillbaka till fliken med arla.se om du vill köpa varor till fler recept.
  3. Komplettera din order på MatHem.se med annat du behöver, t ex frukostprodukter 
  4. Logga in på MatHem.se eller registrera nytt medlemskap 
  5. Välj när du vill ha leverans och slutför köpet

Om du är en av de 100 första som beställer via ett recept på arla.se bjuder vi på Arla Kökets kokbok Vinter. Du får också 150 kr rabatt på hela ditt köp från MatHem.

Beställ hem ingredienserna till ytterdörren via Mathem

Ingredienser

Kan jag beställa?

  • Du behöver bli medlem på MatHem
  • Fraktkostnad tillkommer
  • Betala mot faktura via Klarna eller med kort