Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

En frisk och läskande fruktsoppa som blir knaprigt god av äppeltoppar.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

En frisk och läskande fruktsoppa som blir knaprigt god av äppeltoppar.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Äppeltoppar:

  • 2 äpplen
  • saft av ½ citron
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Koka vatten och socker simmigt, ca 10 min. Låt kallna. Pressa saften ur grapefrukterna. Blanda med sockerlag och matyoghurt. Smaka ev. av med citronsaft. Använd glassmaskin eller ställ soppan i frysen. Ta ut den efter 1 tim och rör om. Frys ytterligare 2 tim tills soppan är grynig och något tunnare än sorbet. Skala och riv äpplena grovt. Blanda med citronsaft och socker. Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugn vid 200°, 10-15 min tills det fått lite färg. Låt svalna något. Forma till små toppar. Servera dem ljumma i den frusna soppan.

Källa:

Rekommenderade produkter