Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

60+ min Efterrätt
En frisk och läskande fruktsoppa som blir knaprigt god av äppeltoppar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frusen-grapeyoghurtsoppa-med-appeltoppar/

Gör så här

  • Koka vatten och socker simmigt, ca 10 min. Låt kallna.
  • Pressa saften ur grapefrukterna. Blanda med sockerlag och matyoghurt. Smaka ev av med citronsaft.
  • Använd glassmaskin eller ställ soppan i frysen. Ta ut den efter 1 tim och rör om.
  • Frys ytterligare 2 tim tills soppan är grynig och något tunnare än sorbet.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och riv äpplena grovt. Blanda med citronsaft och socker. Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper.
  • Torka i ugnen 10-15 min tills det fått lite färg. Låt svalna något. Forma till små toppar.
  • Servera dem ljumma i den frusna soppan.
Klart!

Ingredienser

Vatten
2 dl
Strösocker
2 dl
Blodgrape
4
2 dl
Äppeltoppar:
Äpplen
2
Citron
saft av ½
Strösocker
1 dl