Friterat rispapper med laxtartar

Friterat rispapper med laxtartar

40 min Buffé Förrätt
Att fritera rispappaer är både kul och enkelt. Vi toppar dessa spröda små rispapper med krämig laxtartar, furikake och krispigt äpple. Underbar liten förrätt som är naggande god!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/friterat-rispapper-med-laxtartar/

Gör så här

Laxtartar:
  • Skär laxen i små tärningar. Lägg i en skål och blanda ner socker och salt. Ställ kallt ca 30 min.
  • Skala och finhacka ingefära och äpple. Blanda med laxen. Rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  • Värm oljan i en bred kastrull eller traktörpanna till 170–180°C.
  • Fritera ett rispapper åt gången ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Bryt rispappret i mindre bitar. Toppa med laxtartar och furikake. Servera genast.
Klart!

Furikake är en japansk fröblandning som i regel består av rostade sesamfrön, sjögräs, salt och lite socker. Den finns att köpa i asiatiska butiker samt i välsorterade mataffärer, men det går lika bra att toppa med lite rostade sesamfrön.

Energi:

68 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Laxtartar:
Laxfilé
200 g
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Färsk ingefära,
ca 25 g
Grönt äpple
½
Chili flakes
½ tsk
Färsk koriander
½ kruka
Lime, saften
1
Sesamolja
1 msk
1 dl
Flingsalt
Rispapper
4
Olja, till fritering
5 dl
TIll servering:
Rostade sesamfrön eller furikake
2 msk