Misosoppa

Misosoppa

30 min
En klassisk misosoppa är alltid gjord på dashi och miso. Dashi består av kombualger och bonitoflingor. Kombualgerna ska inte kokas, då kan smaken bli besk och det blir en grumlig buljong. Misosoppa serveras ofta innan sushi, och den toppas vanligtvis med silkestofu.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/misosoppa/

Gör så här

Dashi:
  • Lägg algerna i en kastrull. Häll på vattnet. Värm upp vattnet med algerna till 80°.
  • Stäng av värmen och lägg på ett lock. Låt stå ca 10 min.
  • Tillsätt bonitoflingor till kastrullen. Låt ånga 5 min.
  • Sila av buljongen. Tryck ut så mycket buljong du kan från det avsilade, som sedan kan slängas.
Misosoppa:
  • Rör ut misopastan med lite av den varma dashin.
  • Häll på resterande dashi.
  • Tvätta och skiva limen. Tärna tofun.
  • Häll upp het misosoppa i skålar. Toppa med limeskivor och tofu.
Klart!
Energi:

83 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Dashi:
Kombu alger
10 g
Bonitoflakes
20 g
Vatten
1 liter
Misosoppa:
Misopasta, vit eller ljus
3 msk
Lime
1
Silkestofu
400 g