Frallor med rabarber

Frallor med rabarber

Nybakade, kalasgoda frallor med dinkel, grovt rågmjöl och rabarber. Njut dem med smör och ost till frukost eller mellanmål.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (38 st)

Mitt betyg:

Frallor med rabarber

Nybakade, kalasgoda frallor med dinkel, grovt rågmjöl och rabarber. Njut dem med smör och ost till frukost eller mellanmål.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 16 st

Gör så här:

Koka upp rabarber, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37°. Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min. Grädda bröden i mitten av ugnen 12–13 min. Låt svalna på galler.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 190 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 4 g
Skriv ut