Filodegsrutor med skinka och ägg

Filodegsrutor med skinka och ägg

35 min Buffé Huvudrätt
Frasiga brunchpaket med ost, skinka och ägg. Dela dem i mindre bitar och servera som del av en buffé eller ät dem hela med sallad till, oavsett kommer du inte att bli besviken på dessa lättlagade knyten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/filodegsrutor-med-skinka-och-agg/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°. Tina filodegen.
  • Fräs spenaten mjuk i lite av smöret i en panna. Salta och peppra.
  • Smält resten av smöret. Pensla mellan varje filodegsplatta och lägg på varandra. Skär dem i fyra stora bitar.
  • Lägg 2-3 skinkskivor mitt på varje degbit. Fördela spenat och ost som en ring på skinkan.
  • Vik in och tryck till degen en bit in mot mitten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Knäck ett ägg i mitten på varje ruta.
  • Pensla degen med smält smör. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills de fått fin färg.
Klart!

Variera fyllningen efter önskemål. Byt ut skinkan mot t ex: 100 g kallrökt lax, 100 g ädelost och 1 dl valnötter, 100 g smulad vitost

Energi:

425 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Filodeg
6 ark
Babyspenat
130 g
45 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Tunnskivad rökt skinka
100 g
75 g
Ägg
4